Načini i modeli realizacije nastave u ljetnjem semestru

 u VIJESTI

Univerzitet u Sarajevu

Šumarski fakultet

OBAVJEŠTENJE

Prema odluci Vijeća fakulteta sa sjednice koja je održana 19. 02. 2021. godine načini i modeli realizacije nastavnih aktivnosti u ljetnom semestru akademske 2020-2021. godine su kako slijedi:

  • Imajući u vidu prostorne kapacitete Fakulteta, broj studenata, nastavnika i saradnika nastavne aktivnosti uključujući predavanja i vježbe u ljetnom semestru akademske 2020-2021. godine odvijajat će se online.
  • Terenska nastava će se izvoditi na pogodnim lokalitetima na području grada i okoline vodeći računa o potrebnim ciljevima i ishodima nastave te o dostupnosti datog lokaliteta sredstvima javnog prevoza, te uz obavezno pridržavanje prosanih epidemioloških mjera. O lokalitetima i datumima izvođenja terenske nastave u ljetnom semestru akademske 2020-2021. godine studenti će biti blagovremeno upoznati.
  • Kontinuirane provjere znanja tokom ljetnog semestra akademske 2020-2021. godine uključujući kolokvije, testove, parcijalne i završne ispite odvijat će se u prostorijama Fakulteta, vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama, uz mogućnost obavljanja kolokvija, parcijalnih i završnih ispita i u online režimu na zahtjev predmetnog profesora u posebno obrazloženim slučajevima.
  • U cilju održanja kvaliteta online nastave, uključujući predavanja i vježbe, donesena je odluka o obaveznom korištenju platforme Microsoft Office 365 za sve nastavne predmete I i II ciklusa u ljetnom semestru akademske 2020-2021. godine, u direktnoj komunikaciji sa studentima –audio/video, prema rasporedu sati.

Prodekan za nastavu

Prof. dr. Dževada Sokolović

Recent Posts
Poštovani, unesite Vaš upit !

Not readable? Change text. captcha txt