Zasađena stabla ispred zgrade Rektorata UNSA

Danas, 05.12.2018. godine, ispred zgrade Rekorata Univerziteta u Sarajevu, a u povodu obilježavanja 70 godina Šumarskog fakulteta zasađeno je šest stabala, od kojih su  dva primjerka grimiznog gloga (Crataegus oxyacantha L.cv.)-“Rubra plena”, koji će svojim ljubičasto-crvenim cvjetovima krasiti ulaz u zgradu Rektorata Univerziteta u Sarajevu. 

Dekan Šumarskog fakulteta, prof.dr. Mirza Dautbašić je naglasio da je jedan od ciljeva Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uljepšati glavni grad BiH.

Mismo to već učinili u parku kod Šumarskog fakulteta i dogovorili smo se da uljepšamo park i ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Želim istaknuti da je neposredno po završetku rata, tadašnji dekan,akademik Vladimir Beus, zasadio dva stabla magnolije ispred zgrade Rektorata, koja su nažalost oštećena i otuđena i kada smo to vidjeli odlučili smo da danas zasadimo šest stabala i time damo doprinos uljepšavanju, ne samo prostora oko zgrade Rektorata, nego cijelog Sarajeva“, rekao je prof.dr. Dautbašić.

Više na linku:

http://business-magazine.ba/2018/12/05/sadnjom-stabala-ispred-zgrade-rektorata-obiljezeno-70-godina-sumarskog-fakulteta-sarajevu/