Uspješno okončana radionica "Zelena infrastruktura-Trebević"

U sklopu Međunarodnog Master programa za Pejzažnu arhitekturu, Internacionalni projekt (IMLA) 2015. godine u suradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, Šumarski i Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Internacionalni Burch Univerzitet, IMLA programom Univerziteta Nürtingen-Geislingen / Weihenstephan-Triesdorf Univerzitet Primjenjenih znanosti, Fakultet Pejzažne arhitekture, okoliša i prostornog uređenja i Asocijacijom pejzažnih arhitekata u BiH, uspješno je završena šestodnevna radionica na Temu "Zelena infrastruktura-Trebević".

Radionica je obuhvatala koncepte zaštite prirode (očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti), koncepte identificiranja područja od interesa za razvoj turizma i rekreaciju, koncepte i scenarije pozicioniranja arhitekture u odnosu na kontekst pejzaža, konceptualne modele inovativnog pristupa upravljanju područjem Trebevića sa ciljem razvoja lokalne ekonomije i održivog regionalnog razvoja.

Tokom šest dana na radionice je učešće uzeo veliki broj studenata iz zemlje i inostranstva, kao i domaćih i međunarodnij stručnjaka iz oblasti Pejzažne arhitetkture.

Po završetku radionice, u parku Šumarskog fakulteta u Sarajevu organizovan je prigodan koktel i dodjela certifikata polaznicima radionice.