POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2018

    

 

 

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE

NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2018

 

 

Humanity in Action BiH otvara poziv za učešće studenata_tica na jednomjesečnom ljetnom programu o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu (8. juni – 8. juli 2018. godine), John Lewis Fellowship u Atlanti (SAD) i HIA Summer Fellowship u Detroitu (SAD) (10. juli – 5. august 2018. godine).

 

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice i one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

 

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u sedam gradova i okupljaju preko 150 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

 

Poziv za prijave otvoren je do 18. februara 2018. godine putem online aplikacije. Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

 

Sve troškove učešća u programima snosi organizator.

 

Za   sva   dodatna   pitanja   i   informacije   posjetite Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.

 

Radujemo se vašim prijavama!